Pečen krompir s papriko

Porcije: 5
Čas priprave: ca. 30 minut (brez peke)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 kg krompirja
  • 5 žlic grškega oljčnega olja MINOS
  • 2 rdeči papriki
  • 2 rumeni papriki
  • 2 zeleni papriki
  • 3 čebule
  • 2 stroka česna PAN ORGANIC
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 125 g rukole
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za jogurtovo omako:
  • 50 g pesta CARLONI (vrsta: Rosso)
  • 150 g bio navadnega jogurta NATUR AKTIV (3,6 % m. m.)
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Opran krompir prerežemo na pol, damo v veliko skledo in pokapljamo z oljčnim oljem. Nato ga nadevamo v pekač in pečemo približno 20 minut pri 200 °C (oz. 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Medtem pripravimo zelenjavo. Papriko narežemo na koščke, čebulo na kolobarje in česen na rezine. Očistimo paradižnik. Ko je krompir napol pečen, dodamo v pekač tudi pripravljeno zelenjavo, solimo, popramo in pečemo še 20 minut.
Medtem pripravimo omako. Zmešamo pesto in jogurt ter po okusu začinimo s soljo in poprom. Tik preden jed postrežemo, na krožnike razporedimo oprano rukolo. Čez nadevamo pečen krompir in zelenjavo. Postrežemo z jogurtovim prelivom.