Paprikine ladjice s kremo iz ovčjega sira

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 šopek drobnjaka
  • 1 rdeča čebula
  • 150 g bio ovčjega sira feta NATUR AKTIV
  • 250 g bio skute NATUR AKTIV
  • 1 žlica bio navadnega jogurta NATUR AKTIV (s 3,6 % m. m.)
  • 4 redkvice
  • 2 rdeči papriki
  • 1 rumena paprika
  • 18 temnih grških oliv LYTTOS
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • slani prigrizek Twisted Sticks znamke SNACK FUN (vrsta: z baziliko in olivami)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Drobnjak narežemo, čebulo pa drobno sesekljamo. V skledi s paličnim mešalnikom pretlačimo sir feta, skuto in jogurt, da dobimo gladko kremo, ki jo najprej solimo in popramo po okusu, nato ji primešamo še čebulo in drobnjak (nekaj drobnjaka prihranimo za dekoracijo). Redkvice najprej narežemo na kolobarje, nato pa na tanke trakove. Paprike razpolovimo, odstranimo semena in vsako polovico narežemo na tri rezine, ki spominjajo na ladjice. Rezine obložimo s kremo iz ovčjega sira ter okrasimo z narezanimi redkvicami, preostalim drobnjakom in olivami. K ladjicam postrežemo slani prigrizek Twisted Sticks.