Gratinirani njoki s papriko

Porcije: 2
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 zavoj njokov CARLONI
  • 100 g mozzarelle CARLONI
  • 1 žlica slovenskega čajnega masla MILFINA
  • 1 žlica gladke moke KORNGOLD
  • 200 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 100 ml sladke smetane MILFINA
  • 100 ml suhega belega vina (npr. sivega pinota LJUTOMERČAN)
  • 100 g svežih šampinjonov
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 3 žlice grškega oljčnega olja MINOS
  • pest svežega peteršilja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Njoke v slanem kropu skuhamo al dente in odcedimo. Za sirovo omako najprej nastrgamo mozzarello. V loncu razpustimo maslo in primešamo moko, nato med nenehnim mešanjem postopoma dolivamo mleko. Ko je mleko dobro umešano, dodamo sladko smetano in nastrgano mozzarello. Zalijemo z belim vinom, solimo in popramo.
Pečico segrejemo na 200 °C (oz. 180 °C, če bomo pekli s funkcijo kroženja vročega zraka). Očiščene šampinjone narežemo na rezine, česen drobno sesekljamo, rdečo in rumeno papriko pa razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Narezano papriko in šampinjone približno 3–4 minute dušimo na vročem oljčnem olju, nato dodamo sesekljani česen ter začinimo s soljo in poprom. Zelenjavi dodamo njoke, vse skupaj stresemo v pekač za narastke, prelijemo s sirovo omako in približno 10 minut v pečici pečemo na najnižji rešetki, da se omaka zapeče. Preden postrežemo, gratinirane njoke posujemo z nasekljanim peteršiljem.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!