Dvobarvna kremna juha iz paprike

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 3 zelene paprike
  • 3 rdeče paprike
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • ekstra deviško oljčno olje CASTELLO
  • 500 ml bistre jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 100 ml suhega belega vina (npr. sauvignona PULLUS)
  • 4 vejice svežega timijana
  • 100 ml sladke smetane OMIRA
  • 4 čajne žličke kisle smetane MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 1–2 večzrnati štručki OKUS TRADICIJE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Zelene in rdeče paprike narežemo na majhne koščke in stresemo v ločeni posodi. Čebuli narežemo na kocke, česen pa sesekljamo. Polovico narezane čebule podušimo v loncu na žlici oljčnega olja, da postekleni. Dodamo narezano zeleno papriko in premešamo. Po 10 minutah dušenja zalijemo z 250 ml jušne osnove in 50 ml belega vina, nato začinimo s soljo, poprom, polovico sesekljanega česna in polovico timijana. Zavremo in nekaj časa kuhamo pri nizki tem peraturi. Na koncu umešamo 50 ml sladke smetane, še enkrat zavremo, nato juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in odstavimo s štedilnika.
Na enak način pripravimo še juho iz rdeče paprike. Ko juho postrežemo, v krožnik hkrati nalivamo rdečo in zeleno juho – tako se barve čudovito prelivajo. Okrasimo z lističi timijana in žličko kisle smetane. K juhi postrežemo rezine večzrnate štručke, ki smo jih v ponvi popekli na malo oljčnega olja.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!