
Zeliščni krompir z zelenjavo in pečenicami
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 800 g krompirja
- 400 g mlade čebule
- 300 g češnjevega paradižnika
- 250 ml bistre jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
- 250 ml sladke smetane MILFINA
- 1 žlica jedilnega škroba
- 600 g originalnih nürnberških pečenic
- 1 žlica repičnega olja OSANA
- 1 šopek mešanih vrtnih zelišč
- muškatni orešček
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaOpran in olupljen krompir narežemo na kocke, mlado čebulo na kolobarje. Paradižnik operemo in prerežemo na pol. Nato skuhamo zelenjavno juho, prilijemo sladko smetano in zavremo. V kozarcu v malo hladne vode raztopimo škrob in ga vmešamo v vrelo juho. Nato znižamo temperaturo in v juhi najprej 5 do 7 minut kuhamo krompir. Dodamo mlado čebulo in kuhamo še 8 minut. Tik pred koncem vmešamo še češnjev paradižnik.
Medtem v ponvi na vročem repičnem olju spečemo pečenice. Zelišča osmukamo, sesekljamo in zmešamo s krompirjem, ki smo ga solili, poprali in začinili z muškatnim oreščkom. Krompir in pečenice razporedimo na krožnike in postrežemo.
Namig: Recept lahko prilagodite in izberete sezonsko zelenjavo ali zelenjavo po vašem okusu.