Zeliščni krompir z zelenjavo in pečenicami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g krompirja
  • 400 g mlade čebule
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • 250 ml bistre jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 250 ml sladke smetane MILFINA
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 600 g originalnih nürnberških pečenic
  • 1 žlica repičnega olja OSANA
  • 1 šopek mešanih vrtnih zelišč
  • muškatni orešček
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Opran in olupljen krompir narežemo na kocke, mlado čebulo na kolobarje. Paradižnik operemo in prerežemo na pol. Nato skuhamo zelenjavno juho, prilijemo sladko smetano in zavremo. V kozarcu v malo hladne vode raztopimo škrob in ga vmešamo v vrelo juho. Nato znižamo temperaturo in v juhi najprej 5 do 7 minut kuhamo krompir. Dodamo mlado čebulo in kuhamo še 8 minut. Tik pred koncem vmešamo še češnjev paradižnik.
Medtem v ponvi na vročem repičnem olju spečemo pečenice. Zelišča osmukamo, sesekljamo in zmešamo s krompirjem, ki smo ga solili, poprali in začinili z muškatnim oreščkom. Krompir in pečenice razporedimo na krožnike in postrežemo.

Namig: Recept lahko prilagodite in izberete sezonsko zelenjavo ali zelenjavo po vašem okusu.