Zelenjavna nabodala s krompirjem in drobnjakovo pomako

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 12 manjših krompirjev
  • 2 koruzna storža
  • 2 bučki
  • 1 paprika
  • 2 žlici čajnega masla MILFINA
  • 400 g navadne smetane crème fraîche MILFINA
  • malo limoninega soka
  • 1 šopek drobnjaka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • lesena nabodala
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir operemo in razpolovimo. Operemo tudi preostalo zelenjavo. Koruzna storža in bučki zrežemo na 4 kose. Iz paprike očistimo semena in jo narežemo na približno 8 kosov. Krompir in koruzo kuhamo v vreli vodi 10 minut. Po 4 minutah dodamo še koščke bučk in paprike, vse skupaj skuhamo do konca in odcedimo. Na lesena nabodala izmenično nabadamo krompir in druge koščke zelenjave. Pripravimo 8 nabodal, ki jih v ponvi na razpuščenem maslu pečemo približno 4 minute.
Za pomako zmešamo smetano crème fraîche in limonin sok. Solimo, popramo in vmešamo še drobnjak, narezan na kolobarčke. Postrežemo k pečenim nabodalom.

Namig: Pomako lahko namesto z drobnjakom začinimo z malo karija LE GUSTO.