
Rožmarinov krompir in perutničke z žara
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 800 g drobnega krompirja
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
- pol šopka grobo sesekljanega rožmarina
- 750 g perutničk
- groba morska sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPečico segrejemo na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Opran krompir prerežemo na pol in damo v skledo, kjer ga solimo, popramo in zmešamo z olivnim oljem ter rožmarinom. Krompir skupaj s perutničkami razporedimo na pekač in pečemo v pečici približno 35 minut. Postrežemo s pikantno omako za žar.