Rožmarinov krompir in perutničke z žara

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g drobnega krompirja
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • pol šopka grobo sesekljanega rožmarina
  • 750 g perutničk
  • groba morska sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Opran krompir prerežemo na pol in damo v skledo, kjer ga solimo, popramo in zmešamo z olivnim oljem ter rožmarinom. Krompir skupaj s perutničkami razporedimo na pekač in pečemo v pečici približno 35 minut. Postrežemo s pikantno omako za žar.