Pražen krompir s prekajeno šunko in omako iz gorčice in jogurta

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g krompirja
  • 700 g prekajene šunke
  • 1 rdeča čebula
  • 1 zavoj redkvic
  • 2 žlici repičnega olja OSANA
  • muškatni orešček
  • 400 g bio jogurta NATUR AKTIV s 3,6 % m. m.
  • 3 žlice gorčice LOMEE
  • pol šopka peteršilja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir operemo, pokritega kuhamo v vreli osoljeni vodi približno 20 minut in odcedimo. Ko se nekoliko ohladi, ga olupimo in narežemo na kocke. Na kocke narežemo tudi prekajeno šunko. Čebulo olupimo in narežemo na osmine, redkvice na rezine. Krompir popečemo v ponvi na vročem repičnem olju. Dodamo čebulo in šunko ter pečemo še 5 minut. Solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom.
Medtem zmešamo jogurt in gorčico ter omako solimo in popramo. Peteršilj operemo in osmukamo. Nekaj lističev prihranimo za dekoracijo, preostale sesekljamo. Narezane redkvice, sesekljan peteršilj in omako zmešamo s praženim krompirjem, okrasimo z lističi peteršilja in postrežemo.

Namig: Redkvic ne segrevajte predolgo, da ne izgubijo okusa.