Pire – tris okusov

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 35 min
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g krompirja
  • 3 žlice čajnega masla MILFINA
  • 200 ml dalj časa svežega polnomastnega mleka MILFINA
  • muškatni orešček
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • OKUS I:
  • pol šopka rukole
  • 50 g črnih oliv brez koščic
  • -----
  • OKUS II:
  • 1 žlica karija LE GUSTO
  • 50 g sultanin ali rozin HAPPY HARVEST
  • pol šopka peteršilja
  • -----
  • OKUS III:
  • 500 g šampinjonov
  • 1 žlica repičnega olja OSANA
  • pol šopka timijana
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir operemo, olupimo in pokritega kuhamo v vreli osoljeni vodi približno 25 minut. Nato ga odcedimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. V drugem loncu razpustimo maslo, prilijemo mleko in vse skupaj segrejemo. Solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Dodamo še topel krompir, ki smo ga prej pretlačili, premešamo in razdelimo na tri dele.

OKUS I: Rukolo operemo in damo nekaj listov na stran, preostale pa sesekljamo. Olive razkoščičimo in skupaj z rukolo vmešamo v pire. Preden postrežemo, okrasimo z lističi rukole.

OKUS II: V pire vmešamo kari in sultanine ali rozine ter ga okrasimo s peteršiljem.

OKUS III: Šampinjone očistimo, fino sesekljamo in popražimo v ponvi na vročem repičnem olju. Nato jih vmešamo v pire, ki ga okrasimo z lističi timijana.

Namig: Pustite domišljiji prosto pot in pire začinite po svoje!