Pečen krompir z redkvico in klobaso

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g krompirja
  • 650 g klobas za kuhanje
  • 1 žlica repičnega olja OSANA
  • pol rdeče čebule
  • 6 kosov mlade čebule
  • 8 redkvic
  • 150 ml sončničnega olja OSANA
  • 40 ml belega balzamičnega kisa CASTELLO
  • 60 ml vode
  • 1 čajna žlička gorčice LOMEE
  • 1 ščepec sladkorja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir operemo. V pokritem loncu ga v vreli osoljeni vodi kuhamo približno 20 minut. Nato ga odcedimo, počakamo, da se nekoliko ohladi, olupimo in narežemo na rezine. Na rezine narežemo tudi olupljene klobase. V ponvi jih skupaj s krompirjem na vročem repičnem olju pečemo približno 5 minut.
Medtem olupimo rdečo čebulo in jo narežemo na podolgovate trakce. Mlado čebulo narežemo na kolobarje, redkvico na trakce. Iz sončničnega olja, kisa, vode in gorčice zmešamo preliv, ki ga sladkamo, solimo ter popramo. Z njim začinimo mlado in rdečo čebulo ter redkvico. Vse skupaj premešamo ter postrežemo skupaj s pečenim krompirjem in rezinami klobase.