Pečen krompir s špinačo in jajcem na oko

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g krompirja
  • 1 strok česna
  • 1 čebula
  • 2 žlici repičnega olja OSANA
  • muškatni orešček
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • 500 g listnate špinače GARTENGOLD
  • 100 ml sladke smetane MILFINA
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • pol šopka majarona
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir operemo in pokritega kuhamo v vreli osoljeni vodi približno 20 minut. Nato ga odcedimo in počakamo, da se nekoliko ohladi. Olupimo ga in narežemo na rezine. Olupljen česen in čebulo narežemo na kocke. Krompir v ponvi na repičnem olju zlato rjavo popečemo, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom.
V vročem loncu stopimo maslo, da se speni. Na njem prepražimo narezano čebulo in krompir. Dodamo listnato špinačo in segrevamo, dokler se ne odtali. Vmes večkrat premešamo in po potrebi dolijemo malo vode ali jušne osnove. Zalijemo s smetano, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. V ponvi spečemo jajca na oko. Krompir, špinačo in pečena jajca razporedimo na krožnike in okrasimo s sesekljanim majaronom.

Namig: Namesto listnate špinače lahko uporabite tudi kremno!