Pečen krompir s kremo iz fete in zelišč

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 45 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 8 večjih krompirjev
  • 400 g lahkega sira feta LYTTOS
  • 50 g sušenih paradižnikov CUCINA NOBILE
  • 200 g smetane crème fraîche MILFINA
  • šopek mešanih svežih zelišč
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Krompir operemo. Aluminijasto folijo razrežemo na 8 delov (ca. 20 x 30 cm), nanjo posujemo sol in v vsak kos folije zavijemo po en krompir. Nato vse skupaj zložimo na pekač in postavimo v pečico za približno 40 minut. Medtem osmukamo zelišča in jih drobno sesekljamo. Feto narežemo na kocke, sušene paradižnike pa sesekljamo. Smetano crème fraîche, zelišča, sušene paradižnike in feto zmešamo, segrejemo v loncu ter solimo in popramo, medtem pa ves čas mešamo. Krompir vzamemo iz pečice, naredimo zarezo v obliki križa ter nekoliko pritisnemo, da se krompir razpre. Po krompirju porazdelimo kremo in na koncu okrasimo z zelišči.