Krompirjevi hlebčki z glavnato solato

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 30 lešnikov HAPPY HARVEST
  • 3 žlice čajnega masla MILFINA
  • -----
  • Za hlebčke:
  • 800 g krompirja
  • 100 g zamrznjenega graha GARTENGOLD
  • 1 rumenjak bio jajca NATUR AKTIV
  • ca. 15 g jedilnega škroba
  • 1 žlica repičnega olja OSANA
  • muškatni orešček
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za solato:
  • 100 ml sončničnega olja OSANA
  • 25 ml belega balzamičnega kisa CASTELLO
  • 50 ml vode
  • 1 čajna žlička gorčice Estragon znamke LOMEE
  • 1 manjša rdeča paprika
  • 1 manjša rumena paprika
  • 1 glavnata solata
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir operemo in olupimo ter ga približno 25 minut kuhamo v slanem kropu. Ko je mehek, odlijemo vodo in pustimo, da se malo ohladi. Medtem v soljeni vodi 4 minute kuhamo še grah in ga nato odcedimo.
Za preliv zmešamo sončnično olje, kis, vodo, gorčico in na kocke narezano očiščeno papriko ter solimo in popramo. Še mlačen krompir z mečkalnikom stisnemo v skledo. Dodamo rumenjak in jedilni škrob ter zgnetemo v testo. Če se preveč lepi, dodamo še malo jedilnega škroba. Nato k testu stresemo grah, solimo, popramo, začinimo z muškatnim oreščkom in oblikujemo 12 hlebčkov. V ponvi segrejemo repično olje in hlebčke zgoraj in spodaj zlato rjavo zapečemo. Ko so pečeni, jih pokrijemo, da ostanejo topli.
Operemo glavnato solato in jo natrgamo na manjše kose, lešnike pa grobo sesekljamo. Iz ponve, v kateri smo pekli hlebčke, odcedimo olje ter v njej raztopimo maslo in prepražimo lešnike. Glavnato solato razporedimo po krožnikih in jo začinimo s prelivom. Dodamo še hlebčke ter po vsem skupaj potresemo lešnike.