
Krompirjeve polpete z jabolčno čežano
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 600 g jabolk
- 100 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
- malo limoninega soka
- sladkor po okusu
- 800 g krompirja
- muškatni orešček
- 2 žlici repičnega olja OSANA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaJabolka operemo, olupimo in jim odstranimo peške. Narežemo jih na kocke in kuhamo v loncu s segretim jabolčnim sokom 15 minut. Prilijemo limonin sok, sladkamo po okusu in odstavimo s štedilnika. Ohlajena jabolka pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Krompir operemo, olupimo in grobo naribamo. Solimo, popramo in začinimo začinimo z muškatnim oreščkom. Pustimo, da nekoliko počiva, nato pa ga nad loncem ožamemo, da iztisnemo odvečno tekočino. Krompir pustimo počivati še 5 minut in ga znova ožamemo. Nato ga zmešamo z izžetim sokom in oblikujemo 8 polpet. V ponvi jih na vročem repičnem olju zlato rjavo popečemo. Postrežemo z jabolčno čežano.
Namig: Uporabite lahko tudi že vloženo čežano.