Krompirjeve polpete z jabolčno čežano

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 600 g jabolk
  • 100 ml jabolčnega soka PURE FRUITS
  • malo limoninega soka
  • sladkor po okusu
  • 800 g krompirja
  • muškatni orešček
  • 2 žlici repičnega olja OSANA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Jabolka operemo, olupimo in jim odstranimo peške. Narežemo jih na kocke in kuhamo v loncu s segretim jabolčnim sokom 15 minut. Prilijemo limonin sok, sladkamo po okusu in odstavimo s štedilnika. Ohlajena jabolka pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Krompir operemo, olupimo in grobo naribamo. Solimo, popramo in začinimo začinimo z muškatnim oreščkom. Pustimo, da nekoliko počiva, nato pa ga nad loncem ožamemo, da iztisnemo odvečno tekočino. Krompir pustimo počivati še 5 minut in ga znova ožamemo. Nato ga zmešamo z izžetim sokom in oblikujemo 8 polpet. V ponvi jih na vročem repičnem olju zlato rjavo popečemo. Postrežemo z jabolčno čežano.

Namig: Uporabite lahko tudi že vloženo čežano.