Krompirjeve polpete s prekajenim lososom in medeno gorčično omako

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 25 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g krompirja
  • muškatni orešček
  • 200 g navadne smetane crème fraîche MILFINA
  • 2 žlici gorčice LOMEE
  • 2 žlici cvetličnega medu GRANDESSA
  • 4 žlice repičnega olja OSANA
  • 600 g bio prekajenega lososa NATUR AKTIV
  • 1 šopek drobnjaka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir operemo, olupimo in grobo naribamo. Solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Iz smetane crème fraîche, gorčice in medu zmešamo omako, ki jo prav tako solimo in popramo. Nariban krompir dobro ožamemo, da iztisnemo odvečno vodo. Iz mase oblikujemo 8 polpet. V ponvi jih na vročem olju zlato rjavo popečemo na obeh straneh.
Polpete in rezine prekajenega lososa lepo razporedimo na krožnike in okrasimo z drobnjakom, ki smo ga narezali na kolobarčke.

Namig: Naribanemu krompirju lahko primešate tudi naribano zelenjavo, recimo korenček.