Krompirjeve in bučne polpete s šampinjoni v smetanovi omaki 

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 45 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 600 g krompirja
  • 300 g buče hokaido
  • muškatni orešček
  • 4 žlice repičnega olja OSANA
  • 600 g šampinjonov
  • pol šopka mlade čebule
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • šopek svežega peteršilja
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • 250 ml sladke smetane MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir operemo, olupimo in grobo naribamo. Bučo operemo, odstranimo semena in prav tako naribamo. Zmešamo jo z naribanim krompirjem, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Pustimo počivati kratek čas, da se okusi prepojijo, nato maso ožamemo in oblikujemo dve polpeti, veliki kot ponev. Na vročem repičnem olju ju zlato rjavo zapečemo. Šampinjone operemo in narežemo na četrtine, mlado čebulo narežemo na kolobarje, paradižnike razpolovimo, peteršilj pa sesekljamo. V ponvi razpustimo maslo in na njem približno 3 minute dušimo šampinjone. Zalijemo s sladko smetano ter solimo in popramo. Nato dodamo mlado čebulo in češnjev paradižnik ter dušimo še 3 minute, da se tekočina nekoliko pokuha. Polpeti razdelimo na 4 dele in postrežemo s šampinjoni v smetanovi omaki. Po omaki potresemo še sesekljan peteršilj.