Krompirjeva juha v hlebčku s popečenimi kruhovimi kockami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 45 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g krompirja
  • 1 čebula
  • 2 žlici repičnega olja OSANA
  • 600 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 4 alpski hlebci OKUS PODEŽELJA
  • 4 žlice čajnega masla MILFINA
  • 1 šopek majarona
  • 250 ml sladke smetane MILFINA
  • muškatni orešček
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir operemo, olupimo in narežemo na rezine. Na rezine narežemo tudi olupljeno čebulo. V loncu segrejemo repično olje in na njem na hitro popražimo krompir in čebulo. Zalijemo z jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži, in pustimo, da vse skupaj rahlo vre še približno 30 minut. Medtem vsem štirim hlebcem odrežemo zgornji del, jih izdolbemo in pazimo, da pri tem ne poškodujemo skorje. Sredico hlebcev narežemo na kocke in jih popečemo na vročem maslu, da postanejo zlato rjave. Majaronove lističe osmukamo in sesekljamo, nekaj lističev pa prihranimo. V juho prilijemo sladko smetano in zavremo. Potresemo še z muškatnim oreščkom ter solimo in popramo, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom. Juho postrežemo v hlebčkih ter okrasimo s popečenimi kruhovimi kockami in majaronovimi lističi.