Krompirjeva enolončnica s slanino in hrenovko

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g krompirja
  • 1 korenček
  • 1 koren peteršilja
  • 1 gomolj zelene, ca. 50 g
  • pol rdeče čebule
  • 5 ohrovtovih listov
  • 150 g pečene mesne slanine
  • 4 hrenovke
  • 800 ml bistre jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • pol šopka peteršilja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Korenček, koren peteršilja in zeleno prav tako olupimo in narežemo na koščke. Olupljeno čebulo narežemo na 6 do 8 rezin. Ohrovtove liste narežemo na trakce, slanino nakockamo. Tudi hrenovke narežemo na koščke.
Pripravimo jušno osnovo. Vanjo damo nakockan krompir in ga kuhamo pri nizki temperaturi 10 minut. Dodamo preostale sestavine in kuhamo še 5 minut. Nato vmešamo narezano hrenovko in slanino ter kuhamo še 2 minuti. Solimo in popramo. Preden postrežemo, okrasimo s sesekljanim peteršiljem.

Namig: Enolončnico lahko pripravite iz poljubne sezonske zelenjave, čisto po svojem okusu.