
Krompirjev narastek z mesnimi cmoki
- Za mesni kruhek:
- 100 ml vode
- 100 ml dalj časa svežega polnomastnega mleka MILFINA
- 60 g belega kruha, starega nekaj dni
- 1 čebula
- malo peteršilja
- 5 žlic repičnega olja OSANA
- 2 čajni žlički čajnega masla MILFINA
- 500 g mešanega mletega mesa OKUS PODEŽELJA
- 1 žlica gorčice LOMEE
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- -----
- Za narastek:
- 800 g krompirja
- 1 strok česna
- 150 ml dalj časa svežega polnomastnega mleka MILFINA
- 150 ml sladke smetane MILFINA
- muškatni orešček
- 200 g mozzarelle CARLONI
- 5 vejic majarona
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPečico segrejemo na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Za mesne cmoke najprej v mešanici vode in mleka za 15 minut namočimo kruh. Vmes večkrat premešamo. Čebulo narežemo na drobne kocke. Peteršilj osmukamo in fino sesekljamo. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in maslo ter na njem stekleno prepražimo čebulo. Dodamo peteršilj in počakamo, da se kruh malo ohladi. Nato ga dobro ožamemo in zmešamo z mletim mesom, čebulo, peteršiljem, gorčico in jajcem. Solimo, popramo in dobro premešamo. Iz mase z vlažnimi rokami oblikujemo manjše cmoke (lahko tudi večje, vendar jih po peki razrežemo na manjše kose). V ponvi segrejemo še preostalo olje in v njem z obeh strani zlato rjavo popečemo cmoke.
Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Česen olupimo. Skupaj z mlekom in smetano ga damo v lonec in segrejemo. Dobro začinimo z muškatnim oreščkom, solimo in popramo. Takoj ko mlečna mešanica zavre, iz nje vzamemo česen. Kocke krompirja zmešamo s cmoki in damo v pekač za narastke. Prelijemo jih z mlečno mešanico in damo v pečico. Po 30 minutah vzamemo narastek iz pečice. Potresemo ga z naribanim sirom in pečemo še 5 minut. Preden narastek postrežemo, ga okrasimo z lističi majarona.