Krompirjev narastek z mesnimi cmoki

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 1 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za mesni kruhek:
  • 100 ml vode
  • 100 ml dalj časa svežega polnomastnega mleka MILFINA
  • 60 g belega kruha, starega nekaj dni
  • 1 čebula
  • malo peteršilja
  • 5 žlic repičnega olja OSANA
  • 2 čajni žlički čajnega masla MILFINA
  • 500 g mešanega mletega mesa OKUS PODEŽELJA
  • 1 žlica gorčice LOMEE
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za narastek:
  • 800 g krompirja
  • 1 strok česna
  • 150 ml dalj časa svežega polnomastnega mleka MILFINA
  • 150 ml sladke smetane MILFINA
  • muškatni orešček
  • 200 g mozzarelle CARLONI
  • 5 vejic majarona
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Za mesne cmoke najprej v mešanici vode in mleka za 15 minut namočimo kruh. Vmes večkrat premešamo. Čebulo narežemo na drobne kocke. Peteršilj osmukamo in fino sesekljamo. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in maslo ter na njem stekleno prepražimo čebulo. Dodamo peteršilj in počakamo, da se kruh malo ohladi. Nato ga dobro ožamemo in zmešamo z mletim mesom, čebulo, peteršiljem, gorčico in jajcem. Solimo, popramo in dobro premešamo. Iz mase z vlažnimi rokami oblikujemo manjše cmoke (lahko tudi večje, vendar jih po peki razrežemo na manjše kose). V ponvi segrejemo še preostalo olje in v njem z obeh strani zlato rjavo popečemo cmoke.
Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Česen olupimo. Skupaj z mlekom in smetano ga damo v lonec in segrejemo. Dobro začinimo z muškatnim oreščkom, solimo in popramo. Takoj ko mlečna mešanica zavre, iz nje vzamemo česen. Kocke krompirja zmešamo s cmoki in damo v pekač za narastke. Prelijemo jih z mlečno mešanico in damo v pečico. Po 30 minutah vzamemo narastek iz pečice. Potresemo ga z naribanim sirom in pečemo še 5 minut. Preden narastek postrežemo, ga okrasimo z lističi majarona.