Krompir velikan s čilijevim nadevom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 60 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 8 večjih krompirjev
  • 3 podolgovate rdeče paprike
  • 2 srednje pekoča čilija
  • 250 ml sladke smetane MILFINA
  • mleta sladka paprika LE GUSTO
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • zelišča za okrasitev
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir operemo, položimo na pekač in približno 40 minut pečemo v srednjem delu pečice, ki smo jo prej segreli na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato krompirju odrežemo vrhnji del in izdolbemo sredico, pri tem pa pazimo, da ne poškodujemo olupka. Paprike in čilija operemo in jim odstranimo semena, nato pa jih narežemo na kocke in damo v lonec. Prilijemo sladko smetano in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Solimo in popramo, zavremo in odstavimo s štedilnika. Dodamo še krompirjevo sredico in vse skupaj pretlačimo v pire. Začinimo z mleto sladko papriko, posolimo in premešamo. Izdolbene krompirje nadevamo s čilijevim pirejem. Na vrh vsakega krompirja položimo košček masla in ga okrasimo z zelišči.