
Gratiniran krompir po mediteransko z olivami, paradižnikom in feferoni
- 800 g krompirja
- 4 paradižniki
- 150 ml polnomastnega mleka MILFINA
- 150 ml sladke smetane MILFINA
- 1 strok česna
- muškatni orešček
- 5 feferonov
- 100 g razkoščičenih črnih oliv
- 200 g mozzarelle CARLONI
- 5 vejic timijana
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKrompir in paradižnike operemo ter jih narežemo na približno 1 cm debele rezine. Mleko, sladko smetano in olupljen česen damo v lonec in zavremo. Začinimo z obilico muškatnega oreščka ter solimo in popramo. Takoj ko mlečna mešanica zavre, česen vzamemo iz lonca. Medtem rezine krompirja in paradižnika v plasteh nadevamo v pekač. Nato vse skupaj prelijemo z vročo mlečno mešanico in za približno pol ure postavimo v pečico, segreto na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Medtem ko se jed peče, feferone in olive narežemo na kolobarčke ter osmukamo lističe s timijanovih vejic. Mocarelo narežemo na kocke in po 30 minutah peke potresemo po vsebini pekača. Pečemo še 5 minut, da se mocarela zapeče. Nato obložimo s kolobarčki oliv in feferonov ter pečemo še 3 minute. Ko gratiniran krompir vzamemo iz pečice, ga posujemo s timijanovimi lističi.