Gratiniran krompir po mediteransko z olivami, paradižnikom in feferoni

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 45 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g krompirja
  • 4 paradižniki
  • 150 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 150 ml sladke smetane MILFINA
  • 1 strok česna
  • muškatni orešček
  • 5 feferonov
  • 100 g razkoščičenih črnih oliv
  • 200 g mozzarelle CARLONI
  • 5 vejic timijana
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir in paradižnike operemo ter jih narežemo na približno 1 cm debele rezine. Mleko, sladko smetano in olupljen česen damo v lonec in zavremo. Začinimo z obilico muškatnega oreščka ter solimo in popramo. Takoj ko mlečna mešanica zavre, česen vzamemo iz lonca. Medtem rezine krompirja in paradižnika v plasteh nadevamo v pekač. Nato vse skupaj prelijemo z vročo mlečno mešanico in za približno pol ure postavimo v pečico, segreto na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Medtem ko se jed peče, feferone in olive narežemo na kolobarčke ter osmukamo lističe s timijanovih vejic. Mocarelo narežemo na kocke in po 30 minutah peke potresemo po vsebini pekača. Pečemo še 5 minut, da se mocarela zapeče. Nato obložimo s kolobarčki oliv in feferonov ter pečemo še 3 minute. Ko gratiniran krompir vzamemo iz pečice, ga posujemo s timijanovimi lističi.