Čebulni pire s slanino in lososovim filejem

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 35 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g bio lososovih filejev NATUR AKTIV
  • 800 g krompirja
  • 50 g slanine
  • 2 žlici repičnega olja OSANA
  • 100 g čebule
  • 3 žlice čajnega masla MILFINA
  • 200 ml dalj časa svežega polnomastnega mleka MILFINA
  • muškatni orešček
  • 1 šopek drobnjaka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Lososove fileje odtalimo. Krompir operemo, olupimo in pokritega kuhamo v vreli osoljeni vodi približno 20 minut. Ko se zmehča, ga odcedimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. Medtem nakockamo slanino in jo popražimo v ponvi na žlici vročega repičnega olja. Olupljeno čebulo narežemo na drobne kocke, dodamo v ponev k slanini in dušimo še 3 minute.
Lososove fileje solimo in popramo. V vroči ponvi jih na žlici repičnega olja pri srednji temperaturi pečemo približno 5 minut na vsaki strani.
V loncu stopimo maslo, prilijemo mleko in ga segrejemo. Solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Dodamo še topel krompir, ki smo ga prej pretlačili, vmešamo popečeno slanino in dobro premešamo.
Pečene lososove fileje in pire razporedimo na krožnike in okrasimo z drobnjakom, narezanim na kolobarčke.

Namig: Pire se odlično poda tudi k pečenemu mesu ali klobasicam.