Solata s korenjem, avokadom in govejimi zrezki

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20–25 min (brez mariniranja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 rdeč čili
  • 5 žlic sojine omake
  • 6 žlic kisa LOMEE
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 500 g korenja
  • 1 manjši šopek mlade čebule
  • 1 strok česna
  • 2 žlici sezamovih semen
  • 400 g govejih zrezkov OKUS PODEŽELJA
  • 1 zrel avokado
  • 1 manjši šopek svežega bio koriandra
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • sladkor DIAMANT
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čiliju odstranimo semena in ga na drobno sesekljamo. Korenje olupimo in ga narežemo na paličice, mlado čebulo operemo v mrzli vodi, očistimo in narežemo na kolobarje, česen pa olupimo in stisnemo. Nato pripravimo marinado iz sojine omake, kisa in 4 žlic olja ter ščepcem soli.
Marinado polijemo po korenju, mladi čebuli in česnu. Zelenjavo pustimo v marinadi približno 30 minut in jo večkrat premešamo. Sezamova semena popražimo v ponvi brez olja. V drugi ponvi segrejemo 1 žlico olja, vanjo položimo goveje zrezke in jih pečemo približno 5–6 minut. Ko so lepo zapečeni na obeh straneh, jih posolimo in popopramo. Vzememo jih iz ponve, pokrijemo in postavimo na toplo mesto.
Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, izdolbemo sadno meso in ga narežemo na koščke. Koriandrove lističe potrgamo s stebel in jih skupaj s polovico sezamovih semen primešamo k zelenjavi. Zrezke narežemo na trakove in jih razporedimo po krožnikih skupaj z zelenjavo. Po vrhu potresemo še koščke avokada, pokapamo s preostankom marinade in potresemo s sezamovimi semeni.