
Solata iz jabolk in korenja z ingverjem in praženimi slanimi mandlji
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 4 debelejši bio korenčki
- 4 bio jabolka
- sok 1 limone
- za oreh velik kos svežega ingverja
- pol šopka mete
- 100 g blanširanih celih mandljev HAPPY HARVEST
- malo bio masla NATUR AKTIV
- 50 ml vode
- 2 čajni žlički bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
- ščepec cimeta LE GUSTO
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKorenje olupimo, jabolkom odstranimo peške. Oboje narežemo na kratke paličice in jabolka pokapamo z limoninim sokom, da ne porjavijo. Ingver nastrgamo. Metine lističe osmukamo in sesekljamo.
Mandlje navlažimo z vodo in jih povaljamo v soli, nato jih 6–8 minut pražimo pri srednji temperaturi v ponvi brez dodane maščobe. Ponev večkrat dobro pretresemo.
V drugi ponvi razpustimo maslo in na njem pri srednji temperaturi prepražimo korenje. Solimo, zalijemo s 50 ml vode in dodamo nastrgan ingver. Pokrito kuhamo 3 minute, da se malo zgosti. Primešamo jabolka, sesekljane metine lističe in cvetlični med ter začinimo s poprom in cimetom. Solato postrežemo v keramičnih posodicah in posujemo s praženimi mandlji.