Solata iz jabolk in korenja z ingverjem in praženimi slanimi mandlji

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 debelejši bio korenčki
  • 4 bio jabolka
  • sok 1 limone
  • za oreh velik kos svežega ingverja
  • pol šopka mete
  • 100 g blanširanih celih mandljev HAPPY HARVEST
  • malo bio masla NATUR AKTIV
  • 50 ml vode
  • 2 čajni žlički bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
  • ščepec cimeta LE GUSTO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Korenje olupimo, jabolkom odstranimo peške. Oboje narežemo na kratke paličice in jabolka pokapamo z limoninim sokom, da ne porjavijo. Ingver nastrgamo. Metine lističe osmukamo in sesekljamo.
Mandlje navlažimo z vodo in jih povaljamo v soli, nato jih 6–8 minut pražimo pri srednji temperaturi v ponvi brez dodane maščobe. Ponev večkrat dobro pretresemo.
V drugi ponvi razpustimo maslo in na njem pri srednji temperaturi prepražimo korenje. Solimo, zalijemo s 50 ml vode in dodamo nastrgan ingver. Pokrito kuhamo 3 minute, da se malo zgosti. Primešamo jabolka, sesekljane metine lističe in cvetlični med ter začinimo s poprom in cimetom. Solato postrežemo v keramičnih posodicah in posujemo s praženimi mandlji.