Široki rezanci s korenjem in baziličnim pestom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 25–30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 360 g valjanih rezancev GOURMET
  • 500 g korenja
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 190 g pesta Genovese znamke CARLONI
  • 50 g sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Valjane rezance skuhamo al dente po navodilih na embalaži. Korenje olupimo in narežemo na zelo tanke trakce. V ponvi ga na olju dušimo približno 3–4 minute. Solimo in popramo po okusu, nato umešamo pesto. Kuhane rezance na hitro odcedimo in dodamo h korenju. Premešamo in porazdelimo na krožnike. Preden jed postrežemo, jo posujemo s sveže nastrganim sirom Grana Padano.