Polpete iz korenja in krompirja

Porcije: 12
Čas priprave: ca. 25–30 min (brez pečenja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za pomako:
  • 1 manjši bio paradižnik
  • 1 manjši šopek bio peteršilja
  • 1 manjši šopek bio drobnjaka
  • 150 g navadne smetane za kuhanje MILFINA
  • 150 g jogurta MILFINA s 3,5 % maščobe
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za polpete:
  • 200 g korenja
  • 300 g krompirja
  • 3 žlice gladke moke KORNGOLD
  • 1 žlica krušnih drobtin KORNGOLD
  • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • malo mletega muškatnega oreščka
  • 8–10 žlic sončničnega olja OSANA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Najprej se lotimo priprave pomake. Paradižnik narežemo na 4 kose, odstranimo semena in ga narežemo na majhne koščke. Peteršiljeve lističe osmukamo s stebel in jih drobno sesekljamo, drobnjak pa narežemo na kolobarčke. Zelišča in koščke paradižnika stresemo v skledo, primešamo navadno smetano za kuhanje (crème fraîche) in jogurt ter začinimo s soljo in poprom.
Za polpete najprej na grobo naribamo olupljen krompir in korenje. Dodamo moko, krušne drobtine in jajci ter premešamo. Nato še posolimo, popopramo in začinimo z muškatnim oreškom. Iz nastale mase oblikujemo 12 polpet.
V ponvi segrejemo olje. Polpete pečemo približno 3-4 minute pri srednji temperaturi, dokler niso na obeh straneh lepe zlatorjave barve. Položimo jih na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo, in postrežemo skupaj s pomako.