Pivski golaž s korenjem

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 15–20 min (brez kuhanja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g mladega govejega mesa za golaž OKUS PODEŽELJA
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • 4 žlice sončničnega olja OSANA
  • 100 g slanine, narezane na kocke
  • 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • pol žlice mlete sladke paprike LE GUSTO
  • pol žlice pekoče mlete paprike
  • 0.33 l svetlega piva BERGKÖNIG
  • 500 ml goveje jušne osnove iz kocke LE GUSTO
  • 3 lovorjevi listi
  • pol žlice bio timijana
  • 500 g korenja
  • 1 limona
  • 1 manjši šopek bio peteršilja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Najprej s kuhinjskimi brisačkami osušimo meso, nato pa olupimo čebulo in česen. Čebulo narežemo na kocke, česen pa stisnemo. V velikem loncu segrejemo olje, dodamo meso in ga med mešanjem pražimo tako dolgo, da lepo porjavi. Solimo in popramo, nato k mesu stresemo še slanino in čebulo ter pražimo 3–4 minute. Dodamo paradižnikovo mezgo, česen in mleto papriko ter vse skupaj pražimo še 3–4 minute. Zalijemo s pivom in jušno osnovo ter dodamo lovorjeve liste in timijan. Zavremo, zmanjšamo temperaturo in pokrito počasi kuhamo še približno 2 uri. Med kuhanjem občasno premešamo.
Medtem olupimo korenje in ga narežemo na kolobarje. Naribamo limonino lupino, osmukamo peteršilj in ga drobno sesekljamo. Po dveh urah kuhanja golažu dodamo korenje in limonino lupino in kuhamo še 30 minut. Nato še solimo, popramo in vmešamo peteršilj. Vroč golaž ponudimo z njoki ali krompirjevim pirejem.