Peresniki z zelenjavo

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 35–40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g korenja
  • 1 manjši šopek mlade čebule
  • 3 stroki česna
  • 400 g kotletov OKUS PODEŽELJA
  • 5 čajnih žličk repičnega olja OSANA
  • 1 čajna žlička rožmarina
  • 200 ml jušne osnove iz kocke LE GUSTO (zelenjavne ali goveje)
  • 30 ml smetane za stepanje MILFINA
  • 100 g izkoščičenih španskih oliv Manzanilla HOLA!
  • 1 čajna žlička bio timijana
  • 200 g peresnikov CARLONI
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • malo soka ene limone
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Korenje olupimo in narežemo na kocke, mlado čebulo operemo v mrzli vodi, očistimo in narežemo na kolobarje, česen pa olupimo in stisnemo. V ponvi segrejemo 3 čajne žličke olja, vanjo položimo kotlete in jih na vsaki strani pečemo 2–3 minute. Ko so pečeni, jih začinimo s soljo in poprom ter potresemo s sesekljanim rožmarinom. Kotlete vzamemo iz ponve in jih postavimo na toplo v pečico. Preostanek olja zlijemo v ponev, kjer smo pekli kotlete, vanjo stresemo korenje in čebulo ter pražimo približno 5–6 minut. Dodamo česen, jušno osnovo, smetano, olive in timijan ter kuhamo še 4–5 minut.
Peresnike skuhamo al dente, precedimo skozi cedilo in jih vmešamo v zelenjavo. Začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom ter ponudimo kot prilogo h kotletom.