Pečen piščanec

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 15 do 20 min (brez pečenja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 piščančje krače
  • 2 žlici cvetličnega medu GRANDESSA
  • 2 žlici italijanskega kisa CASTELLO (npr. Condimento Bianco)
  • pol žlice sladke paprike LE GUSTO
  • pol žlice karija LE GUSTO
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 1 pomaranča
  • 3 stroki česna
  • pol žlice pasiranega paradižnika CARLONI
  • 100 ml štajerskega sauvignon blanca
  • 350 g korenja
  • 2 čebuli
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Piščančje krače operemo in osušimo. Iz medu, kisa, paprike, karija v prahu in oljčnega olja pripravimo marinado, ki jo solimo in popramo. Z njo premažemo piščančje krače, ki jih nato s kožo navzgor položimo na pekač. Pečico vnaprej segrejemo na 180 °C (oz. 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Pomarančo razpolovimo ter eno polovico ožamemo, drugo pa narežemo na rezine. Pomarančni sok zmešamo s pasiranim paradižnikom in belim vinom ter dodamo v pekač h kračam. Dodamo še strt neoluščen česen in 20 minut pečemo na srednjem vodu pečice.
Medtem olupimo korenje in ga narežemo na palčke. Olupimo čebulo in jo narežemo na obročke. Korenje in čebulo po 20 minutah dodamo kračam in pečemo še 15 do 20 minut. Preden postrežemo, okrasimo z rezinami pomaranče.