
Losos s korenjem in limono
- 500 g korenja
- 40 g svežega ingverja
- 1 bio limona
- 1 manjši šopek peteršilja
- 2 zavoja zamrznjenih MSC-filetov lososa ALMARE SEAFOOD
- 5 žlic bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- 200 g zeliščnega namaza iz svežega sira ALPENMARK
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKorenje olupimo, operemo, pustimo, da se odcedi, in nato nasekljamo na manjše kocke. Ingver olupimo in fino nastrgamo. Limono operemo z vročo vodo, nastrgamo lupino (samo rumeni del) in limono ožamemo. Peteršilj splaknemo s hladno tekočo vodo in osušimo s kuhinjsko brisačo.
S stebel potrgamo lističe in jih nasekljamo. V ponvi segrejemo 3 jedilne žlice oljčnega olja in na njem popečemo filete lososa, ki smo jih čez noč odtajali v hladilniku, in sicer 2−3 minute z vsake strani. Vmes solimo in začinimo s poprom. Filete vzamemo iz ponve, jih pokrijemo in postavimo na toplo.
Na preostanku olja v ponvi, v kateri smo popekli filete lososa, 5−6 minut dušimo nasekljano korenje. Dodamo ingver in limonino lupino in še malo podušimo. Solimo in začinimo s poprom, zalijemo z limoninim sokom, dodamo peteršilj in še malo pokuhamo.
Korenje z limono skupaj z lososom in kepico zeliščnega namaza damo na krožnike in postrežemo.