Lahek korenčkov kolač

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 40 min (brez peke in ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 250 g korenja
  • 350 g ananasa
  • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 150 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 220 g gladke moke KORNGOLD
  • pol žlice sode bikarbone
  • 1 žlica pecilnega praška BELLA
  • pol žlice soli PIRANSKE SOLINE
  • 2 žlici cimeta LE GUSTO
  • 60 g celih mandljev HAPPY HARVEST
  • -----
  • Za glazuro:
  • 200 g namaza iz svežega sira s smetano znamke MILFINA, 73 % m. m. v s. s.
  • 80 g sladkorja v prahu DIAMANT
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Korenje olupimo in fino nastrgamo. Ananas olupimo in narežemo na kose. Jajci stepemo, da se spenita, ter dodamo olje in sladkor. Premešamo, nato pa umešamo še korenje in ananas. V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet ter mešanico postopoma dodajamo k masi iz korenja in ananasa. Mandlje nasekljamo in jih brez dodane maščobe rahlo popražimo v ponvi. Polovico mandljev dodamo korenčkovemu testu, preostalo polovico pa prihranimo za pozneje. Pečico vnaprej segrejemo na 200 °C (oz. 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Namastimo pekač s snemljivim obodom s premerom približno 24 cm, vanj damo testo in približno 40 minut pečemo na srednjem vodu pečice. Nato pustimo, da se ohladi.
Glazuro pripravimo tako, da sirni namaz zmešamo s sladkorjem v prahu in premažemo po ohlajenem kolaču. Preden postrežemo, potresemo še s preostankom mandljev.