Korenje iz ponve

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 15–20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g korenja
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 150 ml gazirane mineralne vode RADENSKA
  • 1 žlica cvetličnega medu GRANDESSA
  • 2 vejici svežega bio timijana
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Korenje olupimo in razpolovimo po dolžini. Timijan operemo in popivnamo do suhega. V veliki ponvi segrejemo olje in korenje popečemo na srednje velikem ognju 6–8 minut. Pri tem ga večkrat obrnemo ter solimo in popramo. Korenje mora ostati oranžne barve. V ponev dodamo mineralno vodo, med in vejice timijana ter pustimo, da se vse skupaj kuha, dokler voda ne izpari. Korenje občasno obrnemo in pražimo, dokler ne postekleni. Po potrebi dosolimo in popramo. Glazirano korenje se odlično poda k dušenim jedem.

Namig:
Za pisano zelenjavno ponev korenju nekaj minut pred koncem dušenja dodajte ca. 100 g zamrznjenega graha.