Korenčkovi vaflji

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20–25 min (brez pečenja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 200 g korenja
  • 1 pomaranča
  • 120 g slovenskega čajnega masla MILFINA
  • 100 g kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 1 vanilijev sladkor BELLA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • 3 bio jajca iz proste reje NATUR AKTIV
  • 250 g gladke moke KORNGOLD
  • 1 žlička pecilnega praška BELLA
  • 2 žlici polnomastnega mleka MILFINA 3,5 %
  • sladkor v prahu za posip
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Korenje olupimo in drobno nastrgamo. Nastrgamo tudi pomarančno lupino in jo skupaj z maslom v skledi mešamo približno 4–5 minut. Postopoma dodajamo sladkor, vanilijev sladkor in ščepec soli ter mešamo še 4–5 minut. Vsako minuto dodamo po eno jajce, ki ga v masleno maso umešamo na najvišji stopnji mešalnika. Zmešamo moko in pecilni prašek, ju skupaj s korenjem in mlekom dodamo masleni masi ter gnetemo, dokler ne dobimo gladke mase za vaflje. Vaflje spečemo v vročem in namaščenem pekaču za vaflje – testo zadostuje za ca. 8 hrustljavih vafljev. Pečene vaflje potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.