Korenčkove mini tortice

Porcije: 12
Čas priprave: ca. 50–55 min (brez ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za mafine:
  • 400 g korenja
  • 100 g celih mandljev HAPPY HARVEST
  • 1 pomaranča
  • 160 g čajnega masla MILFINA
  • 150 g sladkorja DIAMANT
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • 3 bio jajca NATUR AKTIV
  • 180 g gladke moke KORNGOLD
  • 2 čajni žlički pecilnega praška BELLA
  • 100 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 12 papirnatih modelčkov za mafine
  • -----
  • Za kremo:
  • 125 g čajnega masla MILFINA
  • 95 g sladkorja v prahu DIAMANT
  • 250 g namaza iz svežega sira MILFINA
  • 3 čajne žličke polnomastnega mleka MILFINA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Korenje olupimo in drobno nastrgamo, mandlje drobno sesekljamo. Nato nastrgamo pomarančno lupino in jo skupaj z maslom stepamo približno 4–5 minut. Vmes postopoma dodajamo sladkor, vanilijev sladkor in ščepec soli. Stepamo še 4–5 minut, medtem pa v masleno maso vsako minuto pri najvišji hitrosti mešalnika umešamo po eno jajce. V drugi posodi najprej zmešamo moko, pecilni prašek ter nasekljane mandlje, nato te suhe sestavine skupaj s korenjem in mlekom umešamo v masleno maso, da dobimo gladko zmes. Papirnate modelčke namestimo v pekač za mafine, jih napolnimo s pripravljeno zmesjo ter 20–25 minut pečemo na spodnjem vodilu pečice pri 180 °C (oz. 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Ko so mafini pečeni, počakamo, da se ohladijo.
Medtem pripravimo kremo. Maslo 5–6 minut stepamo z ročnim mešalnikom. Skozi sito dodajamo sladkor v prahu in stepamo še 5 minut. Umešamo še namaz iz svežega sira in mleko, da dobimo gladko kremo. Kremo damo v dresirno vrečko in z njo okrasimo ohlajene mafine.