Korenčkove mini pite

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30–35 min (brez hlajenja in pečenja)
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za testo:
  • 100 g slovenskega čajnega masla MILFINA
  • 200 g gladke moke KORNGOLD
  • 50 ml vode
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za nadev:
  • 100 g zamrznjene zelenjave (vrsta mladi grah) GARTENGOLD
  • 2 korenčka
  • 3 bio jajca NATUR AKTIV
  • 250 g naravnega svežega sira MILFINA
  • 50 ml smetane za stepanje MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • malo mletega muškatnega oreščka
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Zmehčano maslo narežemo na koščke in ga skupaj z moko, vodo in ščepcem soli hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v živilsko folijo in za približno 1 uro postavimo v hladilnik.
Za nadev najprej odtalimo grah, olupljeno korenje narežemo na 3 do 4 cm dolge paličice ter ločimo še beljake in rumenjake. V skledi nato zmešamo sveži sir, smetano in rumenjake ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Na koncu vmešamo še grah.
Pečico segrejemo na 200 °C ali na 180 °C (ventilatorska pečica). Testo razdelimo na 4 enako velike kepe. Delovno površino pomokamo in testo razvaljamo v kroge. V modelčke za mini pite (premera 10 do 12 cm) položimo testo in oblikujemo testeni rob. Testo nadevamo z maso iz svežega sira, okrasimo s paličicami iz korenja, malo potlačimo in na srednjem vodilu v pečici pečemo približno 25 do 30 minut. Korenčkova pita tekne tako topla kot hladna.