
Korenčkove mini pite
- Za testo:
- 100 g slovenskega čajnega masla MILFINA
- 200 g gladke moke KORNGOLD
- 50 ml vode
- sol PIRANSKE SOLINE
- -----
- Za nadev:
- 100 g zamrznjene zelenjave (vrsta mladi grah) GARTENGOLD
- 2 korenčka
- 3 bio jajca NATUR AKTIV
- 250 g naravnega svežega sira MILFINA
- 50 ml smetane za stepanje MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- malo mletega muškatnega oreščka
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaZmehčano maslo narežemo na koščke in ga skupaj z moko, vodo in ščepcem soli hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v živilsko folijo in za približno 1 uro postavimo v hladilnik.
Za nadev najprej odtalimo grah, olupljeno korenje narežemo na 3 do 4 cm dolge paličice ter ločimo še beljake in rumenjake. V skledi nato zmešamo sveži sir, smetano in rumenjake ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Na koncu vmešamo še grah.
Pečico segrejemo na 200 °C ali na 180 °C (ventilatorska pečica). Testo razdelimo na 4 enako velike kepe. Delovno površino pomokamo in testo razvaljamo v kroge. V modelčke za mini pite (premera 10 do 12 cm) položimo testo in oblikujemo testeni rob. Testo nadevamo z maso iz svežega sira, okrasimo s paličicami iz korenja, malo potlačimo in na srednjem vodilu v pečici pečemo približno 25 do 30 minut. Korenčkova pita tekne tako topla kot hladna.