
Korenčkova juha z ingverjem
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 45–50 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 2 čebuli
- 350 g korenja
- 2 krompirja
- 30 g svežega ingverja
- 5 pomaranč
- 50 g čajnega masla MILFINA
- 500 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
- sol PIRANSKE SOLINE
- beli poper LE GUSTO
- ščepec sladkorja DIAMANT
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaČebulo sesekljamo, korenje in krompir narežemo na manjše kocke, olupljen ingver drobno nastrgamo, pomaranče pa ožamemo. V loncu razpustimo maslo in na njem približno 5 minut dušimo čebulo, korenje in krompir. Solimo, popramo ter zalijemo s pomarančnim sokom in jušno osnovo. Pustimo rahlo vreti približno 25 minut, nato odstavimo s štedilnika in dodamo ingver. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, jo po potrebi dosolimo ter po okusu začinimo s poprom in ščepcem sladkorja. Preden jo postrežemo, jo okrasimo še s tankimi trakci korenja in lističi bazilike.