Korenčkova juha z ingverjem

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 45–50 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 2 čebuli
  • 350 g korenja
  • 2 krompirja
  • 30 g svežega ingverja
  • 5 pomaranč
  • 50 g čajnega masla MILFINA
  • 500 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • beli poper LE GUSTO
  • ščepec sladkorja DIAMANT
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čebulo sesekljamo, korenje in krompir narežemo na manjše kocke, olupljen ingver drobno nastrgamo, pomaranče pa ožamemo. V loncu razpustimo maslo in na njem približno 5 minut dušimo čebulo, korenje in krompir. Solimo, popramo ter zalijemo s pomarančnim sokom in jušno osnovo. Pustimo rahlo vreti približno 25 minut, nato odstavimo s štedilnika in dodamo ingver. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, jo po potrebi dosolimo ter po okusu začinimo s poprom in ščepcem sladkorja. Preden jo postrežemo, jo okrasimo še s tankimi trakci korenja in lističi bazilike.