
Korenčkova enolončnica
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 95–100 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 700 g svinjskih zrezkov OKUS PODEŽELJA
- 3 čebule
- 800 g korenja
- šopek peteršilja
- malo bio masla NATUR AKTIV
- 1 l jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
- 300 g krompirja
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaMeso narežemo na koščke, čebulo sesekljamo, korenje olupimo in narežemo na kolobarje, peteršiljeve lističe pa drobno sesekljamo. V velikem loncu razpustimo maslo in na njem nekaj minut pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo korenje in narezano meso ter pražimo 8–10 minut. Solimo in popramo, nato zalijemo z jušno osnovo, zavremo, znižamo temperaturo in pustimo rahlo vreti približno 20 minut.
Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke, ki jih damo v lonec, prekrijemo z vodo in kuhamo približno 20 minut. Krompir skupaj z vodo zlijemo v lonec s korenjem in mesom ter vse skupaj pustimo rahlo vreti še 25 minut. Enolončnico po potrebi dosolimo in popramo. Preden jo postrežemo, jo posujemo s sesekljanim peteršiljem.