Korenčkov sufle z motovilcem

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 do 45 min (brez pečenja)
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za sufle:
  • 15 g čajnega masla MILFINA
  • 20 g gladke moke KORNGOLD
  • 400 g korenja
  • 3 žlice sončničnega olja OSANA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 100 ml gazirane mineralne vode RADENSKA
  • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
  • 40 ml sladke smetane MILFINA
  • čajno maslo MILFINA in bele drobtine KORNGOLD za modelčke za sufle
  • -----
  • Za solato:
  • 100 g motovilca
  • 2 žlici vinskega kisa LOMEE
  • 1 žlica cvetličnega medu GRANDESSA
  • 1 žlica gorčice Estragon znamke LOMEE
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 6 žlic sončničnega olja OSANA
  • 2 sladko-kisli jabolki
  • 10 g čajnega masla MILFINA
  • 3 žlice sladkorja DIAMANT
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V loncu razpustimo maslo. Dodamo moko in jo umešamo z metlico za stepanje. Pražimo 1 do 2 minuti in vedno znova premešamo, nato pustimo, da se ohladi. Korenje olupimo in narežemo na manjše koščke. V loncu segrejemo olje, dodamo korenje in ga na hitro popražimo. Po okusu solimo in popramo ter zalijemo z mineralno vodo. Na majhnem ognju rahlo kuhamo približno 15 do 20 minut, nato dodamo pripravljeno prežganje in pri tem mešamo. Počakamo, da zavre, in nato pretlačimo s paličnim mešalnikom. Pustimo, da se ohladi. Modelčke za sufle namastimo in posujemo z belimi drobtinami. Pečico vnaprej segrejemo na 200 °C (peka s kroženjem vročega zraka ne pride v poštev). Pekač za narastek napolnimo z vročo vodo in postavimo na spodnji vod pečice.
Jajčna beljaka ločimo od rumenjakov. Rumenjaka skupaj s sladko smetano umešamo v maso s korenjem. Beljaka čvrsto stepemo in umešamo. S pripravljeno maso napolnimo modelčke za sufle približno 1 cm do roba. Modelčke nato položimo v pekač za narastke, ki smo ga pred tem napolnili z vodo in postavili v pečico, in pečemo približno 35 minut.
Medtem operemo solato. Iz kisa, medu, gorčice in olja pripravimo solatni preliv, ga solimo in popramo ter prelijemo preko motovilca. Jabolki olupimo, ju narežemo na osmine in odstranimo peške. V ponvi razpustimo maslo in v njem raztopimo sladkor. Dodamo koščke jabolk in ponev pretresemo, da se jih sladkor prime. Pripravljene sufleje postrežemo v modelčkih ali na krožnikih. Še vroče takoj postrežemo s solato in koščki jabolk.