
Korenčkov krompir z nabodali iz pečenic
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 15 min (brez kuhanja in pečenja)
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 600 g korenja
- 300 g krompirja, ki po kuhanju ostane čvrst
- 2 čebuli
- 4 pečenice
- 3 stebelca bio peteršilja
- 2 žlici rastlinskega olja OSANA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- 50 g slovenskega čajnega masla MILFINA
- 4 nabodala
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKorenje in krompir olupimo ter korenje narežemo na kolobarje, krompir pa na kocke. Oboje 15 do 20 minut kuhamo v slani vodi, medtem pa nasekljamo čebulo. Pečenice narežemo na koščke in nabodemo na paličice. Liste peteršilja odtrgamo s stebel in nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem v približno 5 minutah popečemo nabodala z vseh strani. Solimo in popramo, vzamemo iz ponve in postavimo na toplo. V isti ponvi segrejemo maslo in v soku pečenic popražimo koščke čebule, da posteklenijo. V ponev dodamo kuhano korenje in krompir ter pražimo 3 do 4 minute, dokler lepo ne posteklenita. Posujemo s peteršiljem, ponev pretresemo in postrežemo skupaj z nabodali iz pečenic.