Korenčkov krompir z nabodali iz pečenic

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 15 min (brez kuhanja in pečenja)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 600 g korenja
  • 300 g krompirja, ki po kuhanju ostane čvrst
  • 2 čebuli
  • 4 pečenice
  • 3 stebelca bio peteršilja
  • 2 žlici rastlinskega olja OSANA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 50 g slovenskega čajnega masla MILFINA
  • 4 nabodala
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Korenje in krompir olupimo ter korenje narežemo na kolobarje, krompir pa na kocke. Oboje 15 do 20 minut kuhamo v slani vodi, medtem pa nasekljamo čebulo. Pečenice narežemo na koščke in nabodemo na paličice. Liste peteršilja odtrgamo s stebel in nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem v približno 5 minutah popečemo nabodala z vseh strani. Solimo in popramo, vzamemo iz ponve in postavimo na toplo. V isti ponvi segrejemo maslo in v soku pečenic popražimo koščke čebule, da posteklenijo. V ponev dodamo kuhano korenje in krompir ter pražimo 3 do 4 minute, dokler lepo ne posteklenita. Posujemo s peteršiljem, ponev pretresemo in postrežemo skupaj z nabodali iz pečenic.