HOFER (S)CENA - rimo si predlagal in morda prav ti zmagal?

Imeli smo nalogo, ki ti ni bila v nadlogo,
saj je vse kar smo želeli, da verzi bi uspeli.
O trgovini, svežini, najboljši ceni
in vse kar dogaja na HOFER (S)CENI.

Najboljše rime smo izbrali in
jim 40 € v HOFERjevih bonih poslali.

A ker izbor bil del težke je naloge,
nagradili smo dodatne predloge.
Avtorji HOFERjeve bone so prejeli,
verjamemo, da jih bodo iskreno veseli.

Tudi ti pokazal si, da rimat' znaš,
na HOFER (S)CENI res nekaj veljaš.

Hvala ti za sodelovanje,
nagrajencem pa veselo praznovanje!
 

Nagrajenci natečaja »Zarimaj o HOFER (S)CENI« so:

 1. Nagrajenci z rimami do 255 znakov s presledki:

  Tanja Sakelšek z rimo:

  Vsak dan sveže, prodajalka ti postreže. Sadje, kruh in zelenjava, v Hofru izbira je taprava. Akcije oblačil, obutve in igrač, cene primerne so za vse višine plač. Mesne, vegetarijanske in veganske izdelke, Hofer ponuja tudi slovenske pridelke.

  Lovro Planko z rimo:

  V Hofer greš samo po mleko, domou prineseš celo šteko, zraven pa še šotor, deko, čevlje, žago in obleko. Da doma ni slabe volje in da žena ne popeni, veš, da le pri nas vse to....dobiš po Hofer CENI!

  Ana Kumperger z rimo:

  Mila, geli in šamponi. Olive in šampinjoni. Oprema za vse športe, zelenjava vsake sorte, keksi, sladoled in torte. Turška al' cappuccino? Danes pečemo svinjino. V kuh'ni nove so zavese, že za zajtrk kej 'z delikatese: šunka, slanina, pršut– same finese.

 2. Ostali nagrajenci:

  Robi Tomc z rimo:
  Mama rabi nov likalnik, sestri kvari se sesalnik, zase vzamem računalnik. Margarina, marmelada, mleko, sladkor, čokolada, za sladico pa rolada. Jakne, vetrovke s kapuco, whiskas hrana bo za muco, prosim eno belo štruco. Skiroji, rolerji, kotalke, čevlji rabijo vezalke, zraven vzel sem še slušalke.

  Zaščitne maske, razkužila, zvezki, barvice, ravnila, kje so praznična darila? Skočim še po makarone, grah, fižol in feferone, po etuije za telefone. Iz police vzamem skledo, pri čistilih srečam sosedo, tudi ona išče viledo. Miza čaka nov prtiček, nanjo paše tudi cviček, evo, pa mam poln voziček! Samo po Hofer ceni! Doma stvari lepo pospravljam, medtem pa nekaj ugotavljam: Pozabil sem na WC račko, zobno pasto in krtačko pa za v kuhinjo brisačko. Odloži vrečke in nazaj kreni, ker je vse po Hofer ceni!

  Mateja Unuk z rimo:
  HOFER CENA je le ena, ne premaga je nobena. HOFER CENA. Iščeš burek, sveži kruh? Ponudba v pekarni ni od muh. Po HOFER CENI. Vedno sveže meso in mleko, dobiš tudi vampe in zaseko. Po HOFER CENI. Greš na plažo ali rabiš police za garažo? Vse dobiš po HOFER CENI. Rabiš kremo za roke ali igrače za otroke? Mogoče piščančja prsa brez kože ali za najdražjo rože? Vse dobiš po HOFER CENI. Vse sveže in domače, od zelja do puranje krače.

  Narezek ali zrezek, maslo, skuta, sir in ne pozabi na krompir. Vse kar srce ti poželi, se po HOFER CENI dobi. In ker tudi kakovost je prava, naj takoj se prične nakupovalna zabava! Saj ko Hofer zapustiš, se že novega obiska veseliš. HOFER zmeraj se potrudi, da le najboljše ti ponudi. Pri njih je kupec resnično car In prav za vsakega jim je mar.

  Katarina Trpčevič z rimo:
  Ko v lokalni Hofer vstopim, v glavi vse ostalo izklopim, se takoj zaženem med police, kjer kraljujejo sladice. Tam je, prelepa Moser Roth čokolada, ki resnično imam jo rada, ta, ki v ustih se topi ta, ki  “Fair trade” oznaka jo krasi. A samo od čokolade se ne da živeti, nekaj moram tudi za zajtrk ‘meti. Kaj bi sploh za zajtrk jedla? že vem - Happy Harvest kosmiče bom kar z mlekom snedla. Pred hladilnikom se ustavim, še par Milfina jogurtov nabavim; nesramno okusni, kremasti bogati, vedno zadnjega poje mi ati, večjo zalogo si v voziček zložim, že proti kotičku z zelenjavo letim.

  Paradižnik velik, sočen, tega zamuditi nočem, vidim kumare in melancane, se že na daleč vidi, da so kakovosti izbrane, naberem si še jabolk, eko vrečke pokajo po šivih, počutim se, kot da bi bila na domači njivi, pa zagledam tam še hruške te zelene, sočne debeluške, skrbno jih v škrnicelj spravim, z nasmehom se naprej odpravim. V glavi si recepte snujem, tuhtam, kaj še potrebujem. Bratec mišice ima fine, za kar nuca proteine, vzamem mu še proteinske čokoladke, pudinge, krofke in ostale zdrave posladke, v hladilniku še Isey skyr zagledam, ga vzamem, nič ne sprenevedam, itak vsega hitro zmanjka, on to vase v litrih tanka.

  Sestrica si poceni a kvalitetnih pajkic zaželi, da se v njih slika in to na Instiču deli, ko je nihče ne gleda se v vrečo čipsa potopi, potrebuje le še kislo smetano ali pa kar tri! Mati piščeka bo pekla, “Tistga iz Hofra čem” je rekla,  “Zakaj” vprašam radovedno,  “Ker je iz Hoferja okusno in svoje cene vredno, uh, in ne pozabi kapučino, šampon, Tandil in čokolino, vijoličen papir za brisat, barvice, papir za risat.”Med silnim nakupovanjem napad lakote doživim, sočnega bureka in lešnikovega žepka si zaželim, pri kruhu hitro se ustavim, oboje sveže si nabavim, mmm, še je toplo in dišeče za umret, za tak obrok se splača kup drobtin v avtu ‘met. Še en bio jogurt k bureku bi pasu, lakota me muči, hitro dam po gasu. Izdelkov poln vozek, a to me ne skrbi, saj tu se čisto vse po odlični Hofer ceni dobi.  Odpeljem cel voz, denarnica opeharjena ni, česa lahko si še človek želi?

  Zala Kokalj z rimo:
  Pri vhodu vzamem voziček, tam stoji prijazen striček. Pravi, da je prodajalec, že ponuja mi sesalec. Jaz pa kot vse redne stranke, kupim raje politanke. Ko hitim po sveže mleko, se zagledam v obleko, namesto da izbiral bi kolače, si privoščim nove hlače. Ker me zebe v podplate, dam v voziček še copate. V zmrzovalniku pograbim cmoke, da razveselim otroke. Za večerjo bodo tortelini, iz Hoferja so najbolj fini. Se opravim še na drug oddelek, kjer me čaka svež pridelek. Ko zaključim svoj nakup, se poloti me obup. A potolaži me šofer, ki ve da je Hofer cena fer.

  Maruša But Merhar z rimo:
  Če okusno hrano nucaš, po hiši rad kaj spucaš; če zdravo življenje furaš al' pa, če na mizi skos maš gulaž; če rože bi rad dal v vaze, če obožuješ vegi namaze; če svež kruh mora pri hiši bit, če hočeš kaj dobrega spit ... Moj predlog bo tapravi, ti v Hofer se odpravi, denarnico pripravi, pa kaj dobrega nabavi. Da cene res so fer, pa ve že vsak amater.


Hvala vsem za sodelovanje,
nagrajencem pa veselo praznovanje.