Velikonočni kozarec z etiketami za tiskanje

Podarite kozarec sladkarij

Velikonočni kozarec je čudovita darilna embalaža za sladkarije in druge dobrote. Če živite daleč stran od svojih družinskih članov in sorodnikov, jim takšen kozarec s pisano vsebino lahko pošljete tudi po pošti – v njem so velikonočne poslastice namreč dobro zaščitene. Izdelava velikonočnega kozarca je preprosta in zelo zabavna.

Izberemo poljuben kozarec s pokrovom na navoj. Napolnimo ga lahko na primer z naravnim mahom ali papirnato travo. Dodamo še pisana čokoladna jajčka ali druge sladkarije z velikonočnim pridihom in kozarec zapremo s pokrovom. Sledi okrasitev: pokrovček prekrijemo z dovolj veliko papirnato čipko ali kosom pisane tkanine. Pričvrstimo ga z darilnim trakom ali konopljino vrvico, ki jo zavežemo z vozlom ali pentljo.

Na kozarec obesimo še lično velikonočno etiketo. Pripravili smo različne motive, ki jih lahko brezplačno prenesete na svoj računalnik. Lahko jih privežemo z vrvico ali jih na kozarec nalepimo.

Namig:
Če imamo pri roki vtiskovalnik, vtisnemo kratko sporočilce in ga prilepimo na kozarec. Po želji lahko najprej odrežemo dekorativni lepilni trak ali kos potiskanega papirja, ki je nekoliko širši in daljši od sporočila, ter ga prilepimo ali privežemo na kozarec. Nanj pritrdimo vtisnjeno besedilo.

Predloge velikonočnih etiket