Svežina in varnost

Kot eden najbolj priljubljenih trgovcev v Sloveniji se čutimo odgovorne, da kupcem vsak dan ponujamo sveže sadje in zelenjavo. Naša ponudba pa ni odlična samo zaradi svežine in pestrosti v vsakem letnem času, odlikuje jo tudi varnost, saj v sadju in zelenjavi z naših polic skorajda ni škodljivih snovi.

Vsak dan sveže sadje in zelenjava

Zdrava živila, kot sta npr. sveže sadje in zelenjava, so nepogrešljiv del uravnotežene prehrane. Da se dragoceni vitamini in hranilne snovi na poti do naših trgovin ne bi izgubili, smo čas skladiščenja in prevoza karseda skrajšali. Ker stavimo na 100-odstotno svežino, naše trgovine naročajo le tolikšno količino sadja in zelenjave, kot jo dnevno lahko prodajo. Sveže sadje in zelenjavo v trgovine dostavimo vsak dan, pri tem pa dajemo prednost ponudbi iz bližnjih regij, še posebej izdelkom slovenskih pridelovalcev. Tako kratke dobavne poti ne pripomorejo le k svežini ponudbe, temveč pozitivno vplivajo tudi na okolje.

Novi standardi kakovosti za občutno zmanjšanje ostankov škodljivih snovi

Pri zagotavljanju kakovosti sadja in zelenjave igra pomembno vlogo tudi zmanjšanje ostankov pesticidov. Naš cilj je ponujati sadje in zelenjavo, ki je v veliki meri brez škodljivih snovi ali jih vsebuje karseda majhne količine, ki na zdravje ne vplivajo. Iz tega razloga smo kot eden prvih trgovcev v Sloveniji uvedli lastne stroge specifikacije za sadje in zelenjavo. Tako smo slovensko trgovino z živili spodbudili k oblikovanju novih standardov kakovosti na področju zmanjšanja ostankov škodljivih snovi.