Best Buy Award je zmagovalno odličje in prestižen status, ki temelji na mednarodnih standardih švicarskega Icertiasa in ga lahko nosi samo tisto podjetje, ki je v določeni kategoriji osvojilo prvo mesto. Vsako odličje je opremljeno z nazivom kategorije, v kateri je prejemnik nagrade prejel največje število glasov, z nazivom prejemnika odličja, letom, za katero je odličje bilo izdano in s t. i. digitalno certifikacijsko kodo. Slednja omogoča potrošnikom, da se na spletu podrobneje seznanijo z lastnostmi odličja Best Buy Award, ki ga je podjetje prejelo. 

V raziskavi Best Buy Award General I, ki je bila opravljena meseca januarja 2017, ste tretjič zaporedoma izkazali svoje zaupanje v naše delovanje in nas v kategoriji mednarodna trgovska veriga prepoznali kot nosilca najboljšega razmerja med ceno in kakovostjo.

V HOFERju smo izjemno ponosni, da so odličnost naše trgovske verige prepoznali tudi slovenski milenijci (generacija Y, 18–37 let), in nas v raziskavi Best Buy Award Millennials, opravljeni meseca junija 2017, prepoznali kot nosilca najboljšega razmerja med kakovostjo in ceno. Potrošniki ste nam tako letos že drugič izkazali svoje zaupanje.

Milenijci ste nam, poleg že omenjene zmage v kategoriji simbol najboljšega razmerja med ceno in kakovostjo, prvo mesto podelili tudi v naslednjih kategorijh: mednarodna maloprodajna trgovska veriga, oddelek svežega sadja in zelenjave, oddelek svežih pekovskih izdelkov ter oddelek svežega cvetja in dodatkov/cvetličarno.