Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

Sestavine:

  • 250 g korenja
  • 350 g ananasa
  • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 150 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 220 g gladke moke KORNGOLD
  • 0,5 jedilne žlice sode bikarbone
  • 1 jedilna žlica pecilnega praška BELLA
  • 0,5 jedilne žlice soli PIRANSKE SOLINE
  • 2 jedilni žlici cimeta LE GUSTO
  • 60 g celih mandljev HAPPY HARVEST

Za glazuro:

  • 200 g namaza iz svežega sira MILFINA
  • 80 g sladkorja v prahu DIAMANT

Priprava

  1. Korenje olupimo in fino nastrgamo. Ananas olupimo in narežemo na kose. Jajci stepemo, da se spenita, ter dodamo olje in sladkor. Premešamo, nato pa umešamo še korenje in ananas.
  2. V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet ter mešanico postopoma dodajamo k masi iz korenja in ananasa.
  3. Mandlje nasekljamo in jih brez dodane maščobe rahlo popražimo v ponvi. Polovico mandljev dodamo korenčkovemu testu, preostalo polovico pa prihranimo za pozneje.
  4. Pečico vnaprej segrejemo na 200 °C (oz. 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
  5. Namastimo pekač s snemljivim obodom s premerom približno 24 cm, vanj damo testo in približno 40 minut pečemo na srednjem vodu pečice.
  6. Pustimo, da se ohladi.

Glazura:

  1. Glazuro pripravimo tako, da sirni namaz zmešamo s sladkorjem v prahu in premažemo po ohlajenem kolaču. Preden postrežemo, potresemo še s preostankom mandljev.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.