Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 800 g bio krompirja BIO natura
  • 4 bio paradižniki BIO natura
  • 150 ml bio trajnega mleka BIO natura
  • 150 ml sladke smetane MILFINA
  • 1 strok česna
  • muškatni orešček
  • 5 feferonov
  • 100 g črnih oliv brez koščic
  • 200 g bio mozzarelle BIO natura
  • 5 vejic timijana
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Krompir in paradižnike operemo ter jih narežemo na približno 1 cm debele rezine.
  2. Mleko, sladko smetano in olupljen česen damo v lonec in zavremo. Začinimo z obilico muškatnega oreščka ter solimo in popramo. Takoj ko mlečna mešanica zavre, česen vzamemo iz lonca.
  3. Medtem rezine krompirja in paradižnika v plasteh nadevamo v pekač.
  4. Nato vse skupaj prelijemo z vročo mlečno mešanico in za približno pol ure postavimo v pečico, segreto na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
  5. Medtem ko se jed peče, feferone in olive narežemo na kolobarčke ter osmukamo lističe s timijanovih vejic. Mocarelo narežemo na kocke in po 30 minutah peke potresemo po vsebini pekača.
  6. Pečemo še 5 minut, da se mocarela zapeče. Nato obložimo s kolobarčki oliv in feferonov ter pečemo še 3 minute.

Dekoracija:

  1. Ko gratiniran krompir vzamemo iz pečice, ga posujemo s timijanovimi lističi.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.